tiistai 22. maaliskuuta 2011

Suomen suvaitsevaisin kylä

Jaahas, taas sitten mennään. Tulevan kesän proggis on harjoitteluvaiheessa, ja tuttu porukka pistää taas itseään likoon. Muutama uusikin kasvo on saatu mukaan, eli Pitäjänteatteri muuntautuu.

Kesän näytelmä on Tuija Pitkäsen Suomen suvaitsevaisin kylä ja tänä vuonna meitä ohjaa mainetta ja kunniaa niittänyt ammattilainen. Lavasteen Kimmo opastaa meitä ystävällisellä mutta silti napakalla otteellaan, meille amatööreille tämä on kuin huomenlahja.

Näytelmä raottaa suomalaisten ennakkoluuloisuutta, median luomaa illuusiota ja loppujen lopuksi juron suomalaisen herkkyyttä ja sielukkuutta. Kaikki tämä on nidottu hyvin hauskaan kokonaisuuteen, unohtamatta kuitenkaan ripausta itseiroiniasta ja jäyhästä romanttisuudesta. Näytelmä tuskin jättää ketään kylmäksi, ainakin tekijöillä on sellainen haave ja usko.

Eli, siitä vaan varailemaan kalenteristä aikoja tuonne kesäkuun puolenvälin ja heinäkuun alkupäivien tienoolle, esitysajat julkaistaan kunhan saadaan ne lyötyä kunnolla lukkoon.

Harrastajateatteri on hauska paikka :-)

Terveisin
Pena, baariapulainen

1 kommentti:

  1. Pitäjänteatteri on siirtynyt tämän kesän produktion treeneissä ulkotiloihin, eli autenttiselle esityspaikalle. Ensimmäinen ulkoharjoitus oli vielä vähän hakemista ja lavasteiden suunnittelua, mutta käytiin läpi jonkin verran tekstiäkin. Treenit aloitettiin kuitenkin varsin sosiaalisesti, eli kahviteltiin "Lissun" syntymäpäiviä, kun kääntyi neljännellekymmennennelle... tjms :-). Kiitos Tanja, hyvin maistui.

    Nyt sitten hierotaan seuraavat kuutisen viikkoa, parina iltana viikossa. Toivomus säänhaltijalle olisi, pidä kelit kunnossa. Harjoituksiin saadaan varmasti lisää tehoa, kunhan lavasteet ja lay-out muotoutuu. Onhan meillä ihan hyvä mielikuvitus, mutta aina se aito on aitoa.

    Harrastajat jatkavat vääntöä, mukavaa puuhaa.

    "Pena"

    VastaaPoista