tiistai 12. helmikuuta 2013

Pastori Jussilaisen naiset


Tänä kesänä uppoudutaan 1800-luvun loppupuolen pappismaailmaan ja sen ajan mies-naisasetelmaan. Pastori Jussilaisella on omat, varsin erikoisetkin, näkemykset sukupuolten välisistä eroista ajatusmaailmassa.
Syvästi rehellinen ja pohjimmiltaan lämminhenkinen pastori joutuu naisjoukon pyörityksessä muuttamaan näkemyksiään, kerran jos toisenkin. Miestä viedään, kuten sanotaan, kuin metrin mittaa.

Maalaisromantiikkaan sekoitetaan uusia tuulia ja nykyaikaisia ajatuksia, ja kuten arvata saattaa, soppahan se siitäkin syntyy. Tämä näytelmä ottaa jälleen kantaa elämää syvempiin asioihin, kuitenkin huumorilla ja hauskuudella höystettynä.

" Saastuttamaton  kristillis-siveellis-ihanteellis-vanhoillis-kansallis-isänmaallinen henki ei miellytä Helsingin herroja."

-Pastori Jussilainen-

Esitykset:
Pe 14.6 Ensi-ilta
Su 16.6 Esitys

Pe 28.6 Esitys
La 29.6 Esitys
Su 30.6 Esitys

Pe 5.7 Esitys
La 6.7 Esitys
Su 7.7 Esitys

Kaikki esitykset klo 19.00

Esityspaikka:
Kerimäen Kotiseutumuseon pihapiiri

Kotiseutumuseo
Puruvedentie 65
58200 KERIMÄKI

 Tervetuloa harrastajateatterin pariin.

4 kommenttia:

 1. "Pastori Jussilaisen" harjoitukset on hyvällä mallilla koulukeskuksessa
  ja naurua riittää jokaisella. Museoltakin on lumet sulaneet ja kohta päästä ulkoharjoituksiin. Itsellänikin on tänä vuonna taas rooli,,"hieno rouva", hömpsähtänyt, ja tyhmä, niinkun toiset sanoo. Roolit ovat jakautuneet osuvasti "luonnerooliksi", ainakin suurimmalle osalle, ja heittäytymisestähän rooliin, siitähän tässä on kyse.
  Uskon että tämän kesän esityksestä tulee todella hyvä ja hauskakin.
  Toivottavasti yleisö löytää meidät.

  Tervetuloa katsomaan meitä. Mani.

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Kun vielä kerrotte mihin aikaan esitykset, kiva :D

  VastaaPoista
 4. Naiset pyörittivät kuluneen kesän aikana pastori Jussilaista melkein kuin vadelmakoria, mutta loppu hyvin, kaikki hyvin.

  Säänhaltijan kanssa emme aluksi päässeet oikein sopimukseen ja Pitäjänteatterin historian ensimmäinen ensi-illan peruminen oli tosiasia. Mutta kuten on aiemminkin todettu, kesäteatteriin kuuluu kaikki, myös rankkasateet. Jopa ensi-ilta ver. 2 päättyi toisen puoliajan alkumetreillä kun saimme päällemme oikein napakan ukkoskuuron. Esitimme kuitenkin toisen puoliajan museotilan torpassa lukudraamana, ja paikalle jäänyt yleisö oli siihen ratkaisuun vallankin tyytyväinen. Ko. esitykseen lipun lunastaneilla oli tietenkin oikeus tulla katsomaan koko näytelmä paremman sään vallitessa.

  Tänä kesänä yleisö "heräsi" vähän takapainotteisesti, viimeiseen esitykseen tuli runsaat 200 katsojaa ja jouduimme hiukan soveltamaan istumapaikkoja. Hyvin kuitenkin lopulta kaikille istumapaikka löytyi ja saimme viedä esityksen mukavasti tiiviimmässä tilassa alusta loppuun. Kaiken kaikkiaan yleisö kävi kesän esityksissä runsaat 800. Kiitos jälleen kerran teille katsojille.

  Kerimäen Pitäjänteatteri lähtee taas kohti uusia haasteita, niistä kertoilemme täällä tuonenpana.

  Kerimäen Pitäjänteatteri

  VastaaPoista